Over Kerk in Actie

Zending in de 21e eeuw
Vroeger was zending ‘met een bijbel onder de arm de rimboe in’. In onze tijd is zending tweerichtingsverkeer. Als christenen kunnen we elkaar wereldwijd inspireren en versterken. Die gezamenlijkheid zoekt Kerk in Actie.  “We vinden onderlinge verbondenheid en samenwerking van geloofsgemeenschappen belangrijk. We ondersteunen partnerkerken met financiën en soms ook menskracht, met name in die gebieden waar geloofsgemeenschappen kwetsbaar zijn door geweld, onrecht en armoede. Wij bouwen samen aan levendige en gastvrije geloofsgemeenschappen waar bevrijding, verzoening en bemoediging ervaren kan worden.”

Het zendingswerk van Kerk in Actie richt zich op het uitdragen van het Evangelie, het opbouwen van geloofsgemeenschappen en op verzoening en vrede. Dat doet Kerk in Actie overal op de wereld. In ruim 45 landen worden meer dan 200 kerken en christelijke organisaties met hun zendingswerk ondersteund. Kerk in Actie heeft elk jaar zo’n 10 miljoen euro nodig voor dit werk. Lees meer over de zendingsprojecten die u kunt steunen. Lees meer over de collectes voor zendingin de kerk.
 
Uitgezonden medewerkers
Kerk in Actie heeft ruim twintig medewerkers uitgezonden naar het buitenland. Er worden alleen mensen uitgezonden op verzoek van lokale partners. Vaak gaat het om theologiedocenten. De uitgezonden medewerkers leren zelf ook veel van hun contact met christenen uit andere culturen. Deze ervaringen nemen zij mee en dragen zij uit bij hun terugkeer naar Nederland. Ook zó wil Kerk in Actie bijdragen aan een wereldwijde gemeenschap van christenen.
 
Vanaf december 2011 werken Hermen en Johanneke Kroesbergen als theologiedocenten in Zambia. Ze geven les in systematische theologie, ethiek en godsdienstwetenschappen aan het Justo Mwale Theological University College. Ze zijn uitgezonden door Kerk in Actie. Hermen en Johanneke schrijven op hun Kerk in Actie-blog regelmatig over hun ervaringen in Zambia.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s