Onderweg naar Zambia

In ons nieuwe huis

Vanavond zit ik voor het eerst aan tafel in ons verblijf in Utrecht. Gisteren zijn de verhuizers bij ons in Oudenhoorn langs geweest en hebben bijna al onze spullen in vijf grote kisten gestopt. Terwijl de verhuizers druk waren met het inpakken van de spullen, hadden wij ons teruggetrokken in twee van de kamertjes die we over hadden in de pastorie. Vandaag, in Utrecht, zijn twee zulke kamertjes onze hele woning. We wonen nu in een klein appartement in het Guesthouse van de Protestantse Kerk in Nederland.

Het begint al een klein beetje als ons huis te voelen. We zitten nu tussen de planten. In Oudenhoorn hadden we er nog wat over en mijn moeder wilde die wel hebben. Morgen nemen we ze mee naar Vorden – mijn vader en nichtje zijn zondag jarig – maar we laten er toch ook wat staan. Het stelt misschien niet veel voor, maar die planten maken er echt een leefbaar huis van.

Twee maanden zitten we hier nog. Vorige hebben we de datum van ons vertrek gehoord: 14 december. Doordat we de datum weten, komt het ineens veel dichterbij: het is echt zo! En nu zijn onze spullen ook al weg. Eén kist op het schip naar Zambia, en vier kisten naar de opslag van het verhuisbedrijf. Toen we gisteravond laat na onze taalles (Chichewa) in Leiden hier naartoe reden, kwamen we langs Alphen aan de Rijn waar de verhuizer zit. “Moni zinthu”, zei Johanneke – “dag spullen”…

Onderweg naar Zambia: we hebben een vliegdatum, onze spullen zijn ingepakt, nu nog een uitzenddienst – samen vormen ze het ‘overgangsritueel’, zoals een vriendin het afgelopen weekend noemde. We gaan uitgezonden worden vanuit de classis Buitenpost. Vorige week hebben we onszelf daar voorgesteld. Het was leuk weer terug in het noorden te zijn. Voor een fikse groep mensen die zich enthousiast inzetten voor zending in de verschillende gemeentes, mochten we vertellen wat wij gaan doen. En in één van die gemeentes zal de uitzenddienst zijn, op 11 december. De laatste stap voor we echt gaan. Vandaag op de kop af over twee maanden. Ik zal zo eens gaan tellen hoeveel nachtjes slapen dat nog is…

Advertenties

Een gedachte over “Onderweg naar Zambia

  1. We hebben even gelezen hoe het er mee staat. Het schiet al aardig op. We spannend. De taal (Chiqewa) zal wel een inheemse taal zijn. In Mozampique spreekt men Ronga als ik me niet vergis. Er zijn al heel wat Bijbelvertalingen in dat deel van Afrika in gebruik.
    We horen wel van jullie.

    Met groet Oom Gerri en tante Miny.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s